bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Het groene karakter van Hemelrijk

9 mei 2022

We zijn druk bezig met het opstellen van de verkoopstukken voor Hemelrijk. Om helemaal klaar te zijn voor een succesvolle verkoopperiode, is de verwachting dat deze in juni start.

Kort vóór start van de verkoop kunnen we de prijsindicaties per woningtype alvast met je delen. De definitieve prijzen worden bekendgemaakt wanneer de verkoop van start gaat.

Heb jij de kavelkaart al gezien die sinds vorige maand online staat? Daarop zie je de 46 koopwoningen van Hemelrijk en kun je doorklikken voor meer informatie over ieder woningtype. Hieronder vertellen we je meer over het groene karakter van Hemelrijk en de rijke historie van de projectlocatie.

Een nieuwe wijk met een groen karakter
Hemelrijk wordt een wijk met een groen en natuurinclusief karakter. Zo komen er groene erfafscheidingen tussen het openbare gebied en de voortuinen en zijn er in het plan meerdere wadi’s - verlaagde groenstroken - om wateroverlast tijdens hevige regenbuien te voorkomen. Deze natuurinclusieve elementen zorgen naast een fraaie groene wijk ook voor verkoeling tijdens de zomerhitte en een natuurlijke voedselbron voor dieren.

Bijzondere historie en straatnamen
Hemelrijk is niet alleen de projectnaam, maar ook een straat in de wijk krijgt deze naam. De reden: op een oude veldnamenkaart staat exact op de locatie van dit plangebied de naam Hemelrijk weergegeven. Hier heeft fruitteler Piet de Sonnaville vanaf de jaren ’40 van de vorige eeuw succesvol een fruitgaard ontwikkeld. Op het voormalige koelhuis waar het fruit werd bewaard, stond de naam Hemelrijk in groen geglazuurde baksteen te lezen.

In een artikel in Dorpskrant Puiflijk zegt Ben De Sonnaville – een van de kinderen van Piet – dat de locatie de naam Hemelrijk wellicht te danken heeft aan het feit dat dit het lievelingsperceel van zijn vader was. Het bestaat namelijk uit lichte grond, met een zandlaag op 1,2 meter diepte waardoor drainage niet nodig was. Kortom: de ideale grond voor een succesvolle fruitgaard.

Naast Hemelrijk zullen ook enkele andere straatnamen in de wijk verwijzen naar de fruitgaard. Zo verwijst de straat Karmijn naar het appelras dat Piet de Sonnaville ontwikkelde door het kruisen van verschillende appels. De straat Mirabel refereert aan een pruimensoort die werd verbouwd in de fruitgaard. Zo verwijzen de namen van Hemelrijk met eerbied naar het bijzondere verleden van deze locatie.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe