bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

De planning en het groene karakter van Hemelrijk

8 februari 2022

In dit nieuwsbericht geven we je een update over nieuwbouwproject Hemelrijk in Puiflijk. Zo weet je wat je de komende periode kunt verwachten.

Dit is de status
Momenteel vindt op de projectlocatie archeologisch onderzoek plaats. Hierbij wordt onderzocht of er waardevolle restanten uit de oudheid in de grond zitten. Eind maart verwachten we de eerste woningimpressies met je te kunnen delen. Deze impressies geven een gedetailleerder beeld van de fraaie woningen dan de schetsen die nu al op deze website staan. Ook worden de verkoopdocumenten voor Hemelrijk uitgewerkt, waarbij de huidige planning is dat de verkoop in mei/juni van start gaat.

Een nieuwe wijk met een groen karakter
Zoals de schetsen laten zien, krijgt Hemelrijk een mooi groen en natuurinclusief karakter. Zo komen er groene erfafscheidingen tussen het openbare gebied en de voortuinen en zijn er in het plan meerdere wadi’s (een verlaagd grasveld of greppel die tijdelijk gevuld kan worden met hemelwater) aanwezig om wateroverlast tijdens piekbuien te voorkomen. Deze natuurinclusieve aspecten zorgen naast een fraaie groene uitstraling ook voor verkoeling tijdens de zomerhitte.

Daarnaast komen er vleermuiskasten om vleermuizen een onderkomen te bieden en krijgen alle woningen een regenton. We zetten de voordelen van een regenton graag voor je op een rij:

  1. De opvang van regenwater voorkomt wateroverlast in je tuin bij hevige regen;
  2. Het opgevangen water kun je op een later moment gebruiken om de bloemen en planten in je tuin en woning water te geven;
  3. Regenwater bevat geen kalk en is daardoor heel geschikt om streeploos de ruiten van je woning of auto te wassen. Ook je planten en bloemen worden blijer van regenwater dan van kraanwater.
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe