bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Besparen op je energierekening?

11 oktober 2022

Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning vragen ons naar het effect van nieuwbouw op de energierekening. Niet vreemd, want het nieuws staat bol van de sterk stijgende gas- en energieprijzen.

Hieronder gaan we in op de kostenbesparingen bij een nieuwbouwwoning.

Flink besparen op energiekosten!
De stijgende energieprijzen: een grote zorg bij veel mensen. De verwachting is dat de jaarlijkse energiekosten van een gemiddeld gezin zullen toenemen van circa € 1.500,– naar € 5.000,– of meer. Het prijsplafond zal de energiekosten wat dempen, maar door de aanhoudende hoge inflatie en het Europese tekort aan gas is het aannemelijk dat de energiekosten in de toekomst verder stijgen.

Nieuwbouw biedt een oplossing voor deze hoge kosten. Zo zijn de woningen van Hemelrijk uitstekend geïsoleerd, gasloos en zorgen zonnepanelen voor het opwekken van energie. Ter indicatie: een gemiddeld huishouden is in een nieuwbouwwoning met energielabel A+++ per maand 120-130 euro goedkoper uit dan in een gemiddelde bestaande woning (energielabel C). Bij een energieneutrale woning loopt dit voordeel zelfs op naar 225 euro per maand. (Bron: Milieucentraal en CBS). Gerekend over 10 jaar komt dat uit op € 27.000,- voordeel! We spraken enkele bewoners van een nieuwbouwwoning over hun energiekosten:

Manon en Dick: “Wij wonen sinds enkele jaren samen met ons zoontje van bijna 1 in een nieuwbouwwoning van KlokGroep, in de wijk Vieracker in Malden. Door de energiezuinigheid van onze hoekwoning – met een warmtepomp en zonnepanelen – kwam onze energierekening voor dit jaar uit op 0! Een heel fijn idee, zeker in deze tijd waarin veel mensen worden geconfronteerd met een maandelijkse energierekening van vele honderden euro's."

Op deze pagina lees je meer over de voordelen van nieuwbouw.

Hemelrijk: nog enkele woningen beschikbaar
Er zijn bij Hemelrijk nog enkele woningen beschikbaar. Bekijk het actuele woningaanbod via de kavelkaart.

Je interesse geef je door via de button ‘Voorkeur doorgeven’ of door contact op te nemen met de makelaar (Hans Janssen: 024 677 7776 of Makelaardij Sjuul van de Klok: 0487 518566).

Naar het woningaanbod!
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe