bus auto fiets
Menu

Hemelrijk betekent:

groen en natuurinclusief wonen!

Hemelrijk wordt een natuurinclusieve wijk, wat betekent dat het een groene en prettige leefomgeving biedt voor mens, dier en natuur. De natuurinclusieve elementen die worden toegepast leveren meer op dan alleen een mooie, groene uitstraling. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens de zomerhitte, zuivert het de lucht, voorkomt het wateroverlast en biedt het voedsel en nestelgelegenheid voor dieren. Hieronder lees je meer over het natuurinclusieve karakter van Hemelrijk!

De verschillende natuurinclusieve elementen van Hemelrijk versterken elkaar en vormen een samenhangend geheel: zo kunnen dieren de groendaken gebruiken als natuurlijke voedselbron, vinden ze beschutting in de groene erfafscheidingen, drinken ze uit de wadi’s en nestelen ze in de nestkasten. Zo dragen we met Hemelrijk samen met jou als toekomstige bewoner bij aan de biodiversiteit en een fijne leefomgeving voor mens en dier!

AdobeStock_449843316.jpg

Groene erfafscheidingen en nestelgelegenheden

Er komen bij Hemelrijk groene hagen en gaashekwerk met hedera als erfafscheiding. Hedera is een wintergroene klimplant en zorgt dus het hele jaar door voor kleur in de tuin. Vanaf de achtergevel wordt de eerste 2,4 meter gaashekwerk met hedera volledig begroeid opgeleverd. Zo heb je direct een groen uitzicht en de privacy om in de achtertuin lekker op je terras te zitten. Daarnaast bieden de groene hagen en de hedera een slaap-, schuil- en nestelplaats voor veel vogelsoorten, zoals de heggenmus en de merel. Ook insecten zoals vlinders gebruiken het als schuilplaats en voedselbron.

Naast de groene erfafscheidingen komen er bij Hemelrijk nestvoorzieningen voor vleermuizen en huismussen in de vorm van nestkasten in diverse achtergevels.

AdobeStock_87391318.jpg

Hemelwaterspuwers

De woningen van Hemelrijk krijgen aan de straatzijde een hemelwaterspuwer, met een fraai ontwerp waarin een bloem en vlinder is verwerkt. Hiermee wordt regenwater ‘uitgespuwd’ naar de straat. Naast de efficiënte waterafvoer – waardoor bij hevige regen de kans op een overbelaste riolering afneemt – bieden de hemelwaterspuwers een leuke speelgelegenheid voor kinderen!

 

Klokgroep Visualisaties Hemelrijk Druten Preview Shot9 Geen Logo

Wadi's

Dit Arabische woord is in Nederland een afkorting van Water Afvoer Drainage en Infiltratie. Je ziet deze groene greppels steeds vaker terug in nieuwbouwwijken met een groen karakter. Zo ook bij Hemelrijk, waar wadi-plekken komen. Een wadi is een ingenieuze en duurzame manier om regenwater in het grondwater te laten infiltreren. Door de beplante bovenlaag met doorlaatbare bodem wordt het regenwater gezuiverd en opgenomen in de ondergrond. De wadi helpt zo tegen wateroverlast en droogte. Naast deze functie – en de groene verrijking van het straatbeeld – dragen de wadi’s ook nog eens bij aan de biodiversiteit doordat vogels en insecten er voedsel kunnen vinden. Zo zorgen de wadi’s in Hemelrijk echt voor een win-win-win situatie!

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe